E.E. Robert’s Jewell House Renovation

  • | Geothermal

  • | Historic Preservation

  • | Renovation and Addition

  • | Deep Energy Retrofit

The owners of this historic 1906 E.E. Roberts sought to build “the house of the future in the house of the past.” While maintaining the exterior finish and detailing, the interior is a gut remodel, with all woodwork and art glass being carefully restored and replaced. This allows for retrofit insulation, new wiring and plumbing, and a geothermal heating and cooling system with energy recovery ventilation. A small addition on the back allows an enlarged kitchen to connect via mudroom and deck to the beautiful back yard; the addition picks up on the lines and finish of the existing house while feeling unabashedly modern. A future phase coach house will provide roof space for a solar PV array to offset energy use.

Expected Completion Date
2020

 
M/E/P Engineer
Architectural Consulting Engineers

 

General Contractor
Von Dreele – Freerksen

Tom Bassett-Dilley Architects | Contact